maanantai 28. heinäkuuta 2014

Ropecon 2014

Taas on lempiconini tältä vuodelta ohi. Tänä vuonna tuli 10 vuotta täyteen Ropeconia. Rakastan kyseistä conia monesta syystä. Olen larppaaja, joten siellä on ohjelman puolesta sellaista mitä voin itse hyödyntää harrastuksessani ja monesti myös opiskeluissani. Ihmistieteitä kun harrastan.

Minulla oli mietittynä vain yksi puku coniin, mutta päätin etten halua olla kolmea päivää samassa puvussa, joka oli fiksu päätös. Oli nimittäin sellaiset +30 astetta joka päivä, niin puvut ottivat hiemoisen hien tuoksun. Ja koska kävin kotona nukkumassa, niin saatoin kaivaa kaapista mitä mieleen tuli.

Perjantai

Perjantaina menin keijuna paikalle. Laitoin päälle Helinä-keiju mekkoni ja maskeerasin sitten vähän nassua. Pääsin käyttämään haltiakorvia, jotka menivät rikki kun otin ne illalla irti. Toisaalta olivat jo yli 10 vuotta vanhat... Kävin kuuntelemassa kaverin luentoa kulttuurien eroista, joka oli todella mielenkiintoista jo omaa gradua miettien. Tykkäsin kovin.
Normaalisti en käy kamalasti ohjelmissa, ellei ole jotain mitä kovasti haluan kuulla. Ropeconissa kun on niin paljon tuttuja joiden kanssa jumitun puhumaan. Ja näinhän tänä vuonnakin oli. Perjantai meni enimmäkseen halatessa vanhoja kavereita ja nähdessä kauempana asuvia kavereita. Kotiin lähdinkin pikkasen aikasemmin, koska kuumuus oli liikaa. 

Lauantai


Lauantai on ihan mun lemppari conipäivä. Siihen päivään aina panostan, koska koko päivä conia!


Puvuksi valikoitui prinsessa Jasmine. Ehkä mun lempparicossi ikinä. Olen aina rakastanut Disneyhahmoja ja pitkään olenkin haaveillut jonkun prinsessa cossaamista. Tein yleisökyselyn aiheesta ja sieltä nousi Jasmine. Vähän epäillytti paljastava puku, mutta totesin, että ihan sama! Kunhan puku on istuva niin se näyttää hyvälle.


Kaverini teki minulle tilauksesta puvun ja en voinut olla tyytyväisempi. Se istui täydellisesti ja ainut ongelma oli kankaan paksuus. Eipä ollut tullut mieleen että on niin kuuma! Peruukki istui nätisti, vaikka oli myös kuin karvalakki. Vähän joutui omalla tukalla peruukkia parannella, mutta vaikka painoi, niin ei pudonnut.


Lauantai meni enimmäkseen kavereiden kanssa jutellessa. Pienenmuotoinen prinsessa miitti tuli pidettyä ja nähtävästi osallistuin pukukisaankin silloin.


Gaala on sellainen minkä käyn katsomassa joka vuosi/osallistun. Tänä vuonna en tosiaan ollut missään pukudraama larpissa, joten en osallistunut pukugaalaan, mutta katsomassa kävin. Oli taas mahtavia pukuja kaikilla ollut larpeissa. Suosittelen pukuilua rakastavien välillä stekkaavan larppien kuvia. Myös siellä panostetaan pukuihin todella paljon. Voi vaikka avartua uusi harrastus sitä kautta.
Illalla piti mennä Discolarppaamaan, mutta musiikki ei innostanut alkuillasta. Sain suostuteltua kaverini tanssimaan pornopolkkaa ja hän innoistui niin, että käytiin toisenkin kerran kiertämässä (ja peruukki pysyi päässä!)


Kotiin lähdin puoleltaöin, koska aamulla piti olla pitämässä esitelmää. Olin myös niin hikinen tanssimesta, että halusin päästä suihkuun.


Sunnuntai

Sunnuntaina minulla oli aamusta oma luentoni Sankareista. Kerroin vähän graduni pohjalta sankarimyytistä ja siitä millainen on sankarin elämänkaari. Ihan mukavasti oli porukkaa, mutta väsymys ja kuumuus painoi selvästi. Mukavaa oli huomata että ei enää jännittänyt pitää esitelmää. Nähtävästi opettajahommat ja esitelmien pito on jo alkanut tulemaan selkärangasta.


Tämä cossi tulikin kasattua yhdessä illassa. Eräs kaverini cossani Emmaa Once Upon a Timestä perjantaina ja ehdotti puolivitsillä että mulle sopisi Regina Mill/Evil Queen cossi. Mietin sitä sitten perjantai iltana ja totesin että mulla on kyllä helposti sopivat vaatteet.


Eli sunnuntai meni sitten pikkumustassa.


Ropecon <3 Kauhulla odottelin miten käy ensi vuoden Ropeconille, sillä Dipoli menee remonttiin. Onko se sitten jo toukokuussa vai sitten jossain muualla... Mene ja tiedä. Mutta elokuu-syyskuun aikana kuulemma tulee tietoa. Toivotaan että tulee ja jossain kivassa paikassa.

Seuraavaksi onkin sitten Tracon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti