lauantai 20. heinäkuuta 2013

Historiallista peliä suomalaisittain

Usein vältän historiallisia larppeja, koska pukujen tekeminen vie hermot. Mutta tänä vuonna kävin kuitenkin pelaamassa muutamassa Suomen sisällissotaan sijoittuvassa pelissä (tai no samaa pelisarjaa oli)

Elettiin vuotta 1918 pienessä Siikalahden kylässä. Suomi oli alkanut jo jakautumaan kahtia ja sisällissota oli aivan oven takana.
Pelasin 21-vuotiasta ensimmäistä naisylioppilasta kylässä. Peli sijoittui valkoisten puolelle, joten porvarisjuhlia vietimme.

 Hame H&M
paita kirpparilta (jonkun oma tekemä)
pitsinauha Eurokangas
Takki UFF
Ylioppilaslakki omani
  

Ensimmäinen oli hieman juhlallinen ja toinen sitten oli niitä sodan loputtua käytyjä kenttäoikeuden käyntejä. Sama hahmo siis edelleen. Hahmoni isä oli suojeluskunnan perustaja kylällä ja kyllä sitä vihattiin jokaista punaista.

 Hame UFF
Paita kirppari
kengät Fida
viitta Huuto.net

Pelisarja kyllä sai ajattelemaan sitä, että millaista on oikeasti ollut elää silloin sisällissodan riepottelemassa Suomessa. Kuinka naapurista tai omasta torpparista on tullut yhtäkkiä vihollinen. Samalla huomasi että kuinka kamalaksi sitä ihminen toiselleen ryhtyy kun lietsotaan tarpeeksi. Oli muuten outoa pelata valkoista, kun tulen niin punikkisuvusta kuin voi olla. Koko lapsuuden kuullut juttuja siitä, kuinka kamalia oli valkoiset työläisille. No sainpa toisen näkökulman aiheeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti